top of page
חיפוש

אמץ לך טרנד

  • Pawan Chaudhary
  • 26 במרץ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 27 במרץ 2024

עוד לפני שאנחנו מתחילים לעצב את הבית שלנו אנחנו מושפעים מעיצובים אחרים שראינו בבתים של מכרים/תמונות של בתים/אתרי עיצוב/רשתות חברתיות ועוד. אנחנו מתחילים להבין מה המגמות העיצוביות החלות בעולם העיצוב כיום ומאמצים אותם אלינו- זה בעצם אימוץ טרנד.


טרנדים הם מגמות עולמיות המוכתבות על ידי מותגי העיצוב/מעצבים/יצרנים המובילים בעולם.  קיימות חברות שעבודתן היחידה היא חיזוי הטרנדים בעולם. חברות העיצוב הגדולות ביותר בתחום המטבחים/ ריהוט פנים/ אקססוריז מייצרות קולקציות חדשות שבהן חומרים/צבעים/צורות שהם אלה שיכתיבו את הקו העיצובי לתקופה הקרובה.


אחת הדילמות העומדות בפני לקוחות היא האם לאמץ את הטרנדים השולטים בתחום העיצוב או להתעלם מהם וליצור עיצוב שפה משלהם.


לדעתי לא ניתן להתעלם לגמרי מהטרנדים מכיוון שאז העיצוב יראה לנו מיושן/לא מתאים את רוח התקופה. אבל, וזה אבל חשוב, לא כל טרנד מתאים לנו ולאורח החיים שלנו, לא כל טרנד חייב לאמץ ובטח שלא לאמץ את כל הטרנדים יחד.


טרנד, מעצם היותו טרנדי (עכשוי), הוא עניין חולף. צריך לבחור את הטרנדים שמתאימים לנו- לסגנון האישי ולאורח החיים. ככה שגם כשהטרנד יחלוף, אם זה משהו שמאוד אהבנו והוא מאוד מתאים לנו, רוב הסיכויים שנמשיך לאהוב ולהתחבר אליו גם לאחר שהיה בשיאו.


לא ניתן 'לברוח' מטרנדים. בדיוק כמו בעולם האופנה- ברגע שמעצבי העל מכתיבים קולקציה, מיד נמצא אותה בחנויות של חברות האופנה. כך גם בעולם עיצוב הבית ברגע שחברות לתכנון מטבחים וחברות לייצור פרטי נגרות יכתיבו קולקציה- כל החברות הקטנות יותר לעיצוב ייצרו מוצרים דומים וככה השוק מוצף באלמנטים עיצוביים טרנדיים זהים.


טרנד יכול להתבטא בכמה אופציות-

טרנד כסגנון כללי: לדוגמא הסגנון הסקנדינבי שנכנס לחיינו כרוח סערה ומתחיל כעט לדעוך. טרנד חומרים: לדוגמא הבטון ששלט לתקופה ארוכה וכמעט נעלם. טרנדים בבדים: כמו בד הבוקלה שכל חברות הרהיטים אימצו בספות וכורסאות. וכמובן צבעוניות טרנדית- כמו השחור שנכנס ושלט בכל המטבחים/שידות הברזל והריצוף וכמובן כמו כל הטרנדים הקודמים גם הוא כבר יצא מחיינו.


בכל שנה חברות יצרני הצבעים הגדולים בעולם בוחרים את הגוון השנתי. אותו גוון הוא זה שיכתיב את הצבעוניות בכל עולם העיצוב- טפטים/צביעת קירות/מטבחים/קרמיקות ולפעמים אפילו משתלט על עולם האופנה.

אחת החברות המובילות היא פנטון האמריקאית. כולם מחכים בכל שנה לקביעת הגוון שלהם ומעצבים קולקציות שלמות בהשראתם. בנוסף לפנטון יש עוד שתי חברות אמריקאיות לייצור צבע שעולם העיצוב מחכה להחלטתם בנושא גוון השנה והן בנג'מין מור ושרווין וויליאמס. גם החברות הישראליות בוחרות את הגוון השנתי שלהן. לרוב הוא מזכיר את הגוונים שבחרו החברות הגדולות. מתוך הבנה שהן החברות השולטות בעולם העיצוב והצבע שהן יחליטו הוא יקבע את הטרנד העולמי.


הגוון של פנטון. מתוך האינסגרם שלהם.





הגוון הנבחר של חברת שרווין וויליאמס. תמונה מתוך אתר של נירלט. https://nirlat.com/color-of-the-year/ 




הגוון הנבחר על ידי חברת בנג'מין מור. מתוך אתר החברה.




הגוון הנבחר על ידי חברת טמבור. תמונה כתבה של וואלה.




בחירת הגוון של נירלט. מתוך אתר החברה.




טרוונטין, אבן וחרסינה. שימוש בצבעים רכים ונעימים לצד צבעי חול ושמיים ושילובם יחד. המטרה בעיצוב הזה הוא לתת תחושה של שלווה בבית, לתת תחושה של מעין ספא ביתי.

לאחר שסקרנו את הטרנדים והבנו מה הן המגמות העולמיות בעולם העיצוב צריך להחליט איזה מהמגמות מדברות אלינו ומתאימות לנו ומבחנתנו זהו טרנד שוכל להימשך לנצח.

 
 
 

Comments


bottom of page